Продукти

Кой модел LED крушки е подходящ за стайно осветление

Кой модел LED крушки е подходящ за стайно осветление
22 декември 2020
 
Планирането на семейният бюджет и вместването в определени суми, често е изпитание за всяко домакинство. Икономията на електроенергия продължава да бъде сред най-важните фактори за регулация на разходите и вписване в съответните финансови рамки. Това е така поради постоянният растеж на цените на тока.
Потребителите, които искат да спестят от електричество се насочват към икономичното светодиодно осветление. Към този момент, LED крушките предлагат най-доброто съотношение между качество и цена.
 

Предимства на LED крушките

 
LED крушките, които се предлагат на пазара, са ефективни, с ниска консумация на енергия и наситени цветове. Освен това те са евтини и с дълъг живот (възможност за експлоатация до 50 000 часа). Поради това те са подходящи за използване в частни домове и офиси, в хотели и в големи търговски центрове.
 
Модерните LED крушки се отличават със светлинна ефективност от 40% и предлагат 300 Lm/W. За най-добър продукт се приемат LED крушки, които осигуряват 15% ефективност и 6.5-100 Lm/W. За сравнение можем да кажем, че нажежаемите крушки са с 10-19 Lm/W, а енергоспестяващите крушки са с 60-100 Lm/W. Заменянето на познатите от миналото обикновени крушки и флуоресцентните крушки и преминаването към LED такива е гаранция за намаляване на сметките за електроенергия.
 
Следва да отбележим, че LED крушките днес се предлагат на доста по-ниски цени в сравнение с тези от преди няколко години и съответно са достъпни дори за потребителите с ограничен бюджет. Обикновеният потребител днес може да използва същите LED крушки за осветление на своя апартамент или къща, които вече са признати за качествата си и многократното спестяване на електроенергия от страна на офисния, търговския и индустриалния сектор.
 
Информацията, че използването на енергоспестяващи LED крушки ще ни спести доста средства от семейния бюджет е нещо, с което всички вече сме запознати. Като потребители обаче, ние се изправяме пред един основен въпрос и той е свързан с подходящия модел LED крушки, които да използваме за различните помещения в дома.
 

Видове LED крушки:

 
  • LED крушки за E27 и Е14 фасунги - предлагат се в различни модели, степени на защита, тип на светлината, др.;
  • LED луни – прилагат се за интериорното осветление на дома. Особено подходящи са COB луните, които са с висока ефективност (над 110lm/w);
  • LED спотове – това са LED луни с по-малки размери от типа GU4, GU8, GU10, MR16, MR11. Използват се за подчертаване на определен интериорен детайл;
  • LED пури – има ги в 8 и 16 вата, добри заместители на традиционните флуоресцентни тръби от 25-вата и 40-вата;
За оптималното разположение, сила на крушките и цветове на LED осветлението е най-добре да се консултирате със специалист по интериорен дизайн и осветление.

В случай че ефективността на LED крушките, както и тяхната достъпна цена не са достатъчна причина да бъдат предпочетени, потребителите следва да знаят, че тези крушки имат и други качества. Като начало те не привличат насекоми, тъй като не излъчват ултравиолетова светлина. Освен това в изработката им не се включват вредни вещества, което допринася за опазването на околната среда. Това превръща LED крушките в най-желаният и най-чист източник на светлина на пазара към момента.