Продукти

5 Неща Които Трябва Да Знаете за LED Крушките

5 Неща Които Трябва Да Знаете за LED Крушките
3 декември 2020
Скоростта, с която LED технологиите се развиват е изумителна. Само за няколко години основни проблеми за масовото използване на LED крушки в дома бяха премахнати. А днес производителите се надпреварват да създават продукти за всеки кът от дома - от кухнята до банята. В същото време конкуренцията на пазара се засилва, а продажната цена постоянно намалява, което е основание за все повече хора да застанат пред щанда с LED крушки в магазините.
С невероятната скорост на развитие, постигната от производителите на светодиодни крушки, днес те се в пъти по-ефективни от конкурентните технологии – флуоресцентните крушки и добрите стари крушки с нажежаема жичка. Но преди да сте се впуснали да подменяте изцяло осветлението в дома си, е най-добре обстойно да се запознаете с техническите характеристики на LED крушките. Така ще можете да изберете най-подходящия продукт за вашите нужди.

❓
❓❓ Какво е лумен? ❓❓❓
Лумен е физическа величина, отчитаща количеството светлина, отделена от източник. Това е много по-точен начин за измерване на ефективността на крушка, в сравнение със стария – ватове. Днес на всяка опаковка може да се види при каква консумация на енергия колко ярка светлина се отделя (измервана в лумени). Този метод дава по-ясна представа за функционалността и полезността на продукта. Означава се с lm/W (Lumen per Watt) и присъства върху всички опаковки на светодиодни осветители.